ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
Δασσιά
πατήστε για μεγέθυνση
Καλάμι
πατήστε για μεγέθυνση
Μεσογγή
πατήστε για μεγέθυνση
Μωραΐτικα
πατήστε για μεγέθυνση
Μπαρμπάτι
πατήστε για μεγέθυνση
Μπενίτσες
πατήστε για μεγέθυνση
Νησάκι
πατήστε για μεγέθυνση
Υψός

Στα ανατολικά συναντάμε την Δασσιά, την παραλία από τον Υψο μέχρι το Πυργί, το Νησάκικαι το Μπαρμπάτι, το Καλάμι, τα Μωραΐτικα και την Μεσόγγη και τις κοσμοπολίτικες Μπενίτσες.

Η Δασσιά (13χλμ ΒΑ της πόλης) είναι από τις πρώτες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Κέρκυρας και μέχρι σήμερα από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς. Είναι μια σχετικά στενή παραλία με χαλικάκι και ψιλή άμμο και πολύ ζεστά νερά, όπως όλη η ΒΑ ακτή. Η παραλία είνα βέβαια εξαιρετικά οργανωμένη, ενώ πάνω στην παραλία θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bars και ταβέρνες. Η κοσμοπολίτικη αυτή γωνιά της Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αλλοδαπών τουριστών, αλλά και μεταξύ των ντόπιων, λόγω της γειτνίασής της με την πόλη.

Το Πυργί (17χλμ από την πόλη) ήταν ένα ακόμη ψαροχώρι της ΒΑ ακτής του νησιού που έχει μεταμορφωθεί σε πολυσύχναστο παραθεριστικό θέρετρο. Η αμμουδιά του είναι συνέχεια της παραλίας του Υψου. Οι Κερκυραίοι αποκαλούν αυτές τις συνεχόμενες αμμουδιές Κυανή Ακτή του Ιονίου. Η παραλία του Υψου έχει μεγάλο μήκος, ενώ είναι σχετικά στενή. Είναι πολύ οργανωμένη παραλία και προσφέρει την δυνατότητα για μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ. Επίσης, ο Υψός είναι φημισμένος για την έντονη νυχτερινή του ζωή και διασκέδαση.

Το Νησάκι (23χλμ από την πόλη) ακολουθεί μετά το Πυργί, καθώς ανεβαίνουμε προς τα ΒΑ. Είναι ένας φημισμένος για την ομορφιά του παραθαλάσσιος οικισμό, με γραφικούς όρμους και μικρές παραλίες, με χρυσαφένια αμμουδιά και με ψιλό βότσαλο. Παρόλη την φήμη της περιοχής και την έλξη που ασκεί, είναι αρκετά ήσυχη και διατηρεί την αυθεντική της γραφικότητα. Ξεχωριστή φήμη έχει και ο βυθός των ακτών του, που προσελκύει πολλούς καταδύτες για την ομορφιά και τον πλούτο του.

Λίγο πρίν το Νησάκι (19χλμ από την πόλη) βρισκεται η παραλία Μπαρμπάτι. Μιά ξεχωριστή παραλία με ψιλό, κατάλευκο, βότσαλο και εξαιρετικά καθαρά νερά. Είναι κι αυτή καλά οργανωμένη, αλλά και σχετικά ήσυχη, ιδανική για ήρεμες διακοπές.

ΒΑ από το Νησάκι, απέναντι από τις αλβανικές ακτές, βρίσκεται το Καλάμι. Η οργανωμένη του παραλία του είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο και έχει κρυστάλλινα νερά, ενώ είναι περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο με πεύκα και κυπαρίσσια.

Μόλις 12χλμ ΝΑ της πόλης συναντάμε τις Μπενίτσες, το παγκοσμίου φήμης παραθεριστικό θέρετρο. Είναι ίσως το πιο κοσμοπολίτικο κέντρο της Κέρκυρας, με τα μεγάλα ξενοδοχιακά συγκροτήματα και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές. Αν και είναι κυρίως φημισμένες για την έντονη νυχτερινή ζωή τους, παραμένουν ένας ιδανικός για κολύμπι προορισμός με υπέροχες βοτσαλωτές ακρογιαλιές. Μάλιστα, τα νερά τους θεωρούνται από τα πιό καθαρά της Μεσογείου.

Μετά τις Μπενίτσες βρίσκονται τα Μωραΐτικα (20χλμ από την πόλη), ο πολύ ανεπτυγμένος τουριστικά οικισμός. Η παραλία τους αποτελείται από άμμο και βότσαλα, ενώ τα νερά της είναι ρηχά και ζεστά. Δίπλα στα Μωραΐτικα βρίσκεται η παραλία της Μεσογγής με την μεγάλη αμμουδιά. Είναι μια καλά οργανωμένη και ήρεμη παραλία, ιδανική για οικογένειες.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΒΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ











Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας