ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Είναι δύσκολο να βρει κανείς άλλον ελληνικό τουριστικό προορισμό τόσο διάσημο διεθνώς. Η Κέρκυρα είναι ξακουστή σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, σαν κορυφαίος παραθεριστικός τόπος, εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν έχει πάψει να δικαιώνει την φήμη της. Το καταπράσινο και μυροβόλο αυτό νησί του Ιονίου ήταν παραθεριστικό θέρετρο πολύ πριν την σύγχρονη ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού, όταν ο παραθερισμός ήταν προνόμιο μόνο της “υψηλής κοινωνίας” και συνεχίζει να ελκύει εκατομμύρια τουριστών από όλον τον πλανήτη σήμερα.

Αυτό που την κάνει αδιαφιλονίκητα ελκυστική και κορυφαίο τουριστικό προορισμό, είναι ο συνδυασμός πολλών αρετών: Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από μια μοναδικά ειδυλλιακή φυσική ομορφιά συνδυασμένη με ιδιαίτερη οικιστική ομορφιά, και πλουσιότατη πολιτιστική παράδοση. Το σύνολο, όμως, που ο επισκέπτης βιώνει στην παραμονή του στην Κέρκυρα μπορεί να συνοψισθεί σε μία λέξη: αρχοντιά. Η αρχοντιά της Κέρκυρας είναι αποτυπωμένη σε κάθε έκφανση της κοινωνικής της ζωής και του πολιτιστικού της περιβάλλοντος· στην μουσική παράδοσή της, στην γαστρονομική παράδοσή της, στην φιλοκαλλία και την ευγένεια των κατοίκων της. Είναι μια αρχοντιά συνδυασμένη με μιαν ιδιαίτερη χαρά της ζωής, χαρακτηριστικά κερκυραϊκής.

Η Κέρκυρα είναι ένα σχετικά μεγάλο νησί. Με έκταση 592 τετ.χλμ, είναι το έβδομο μεγαλύτερο ελληνικό νησί· ενώ ο μεγάλος πληθυσμός της (110.000 κάτοικοι) την φέρνει στην τέταρτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών. Στην έκτασή της αυτή αναπτύσεται ένα πλήθος από φυσικά και οικιστικά τοπία, αληθινά μεγάλης αξίας. Η εκτεταμένη ακτογραμμή της, με περισσότερα από 200 χλμ μήκος, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από ποικίλες και πανέμορφες παραλίες: Οι ανατολικές ακτές προσφέρουν ήσυχα νερά για κολύμπι, πλούσιο βυθό για εξερεύνηση και σχετικά εύκολη πρόσβαση από την πόλη. Η βoρειoανατολική πλευρά φημίζεται για τα καθαρά νερά και τα πολύχρωμα βότσαλα των ακτών της. Η νοτιοανατολική πλευρά έχει ρηχές αμμουδιές, με γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα και τον δρόμο να φτάνει μέχρι την παραλία. Οι δυτικές ακτές, τέλος, διαθέτουν τεράστιες, ονειρικά όμορφες, αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά και καλοσχηματισμένα βράχια.

Η μεγάλη έκταση της Κέρκυρας, σε συνδυασμό με την φυσική και οικιστική ποικιλία της, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ευρύτατο φάσμα τουριστικών επιλογών, από τον κοσμοπολίτικο τουρισμό μέχρι τον ήσυχο οικογενειακό παραθερισμό. Κι όταν λέμε κοσμοπολίτικο τουρισμό, εννοούμε βέβαια την σύγχρονη εμπειρία του αυθεντικού και μακραίωνου κοσμοπολιτισμού της Κέρκυρας. Οι επιλογές αυτές υποστηρίζονται από ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο δίκτυο τουριστικών υποδομών πολύ υψηλού επιπέδου.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας