Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Δευτέρα, 29-11-2021 I  

 
KALYPSO STAR

Η Επιχείρηση

Η εταιρεία ΚΑΛΥΨΩ ΕΠΕ δραστηριοποιείται από το έτος 1988 στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στην Κέρκυρα. Εκμεταλλεύεται το σκάφος «ΚΑΛΥΨΩ ΣΤΑΡ Ι» ένα ειδικά κατασκευασμένο τρικάρινο σκάφος με μεγάλα παράθυρα στο κεντρικό του κήτος , το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα βυθού.
Έχει έδρα στην Κέρκυρα, απασχολεί 6 με 7 άτομα και εκτελεί τις Υποθαλάσσιες κρουαζιέρες από το παλιό λιμάνι προς το νησί Βίδος.
Η χωρητικότητα του σκάφους είναι 49 επιβάτες και εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες κάθε σαιζόν καθώς συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους Tour Operators.
Σκοπός της εταιρείας είναι να δώσει στους επιβάτες του σκάφους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της θάλασσας και τα Θαλάσσια Λιοντάρια της και μέσα από αυτή την εμπειρία να εκτιμήσουν και να προστατέψουν το περιβάλλον.
Παράλληλα να προσφέρει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας.
To KALYPSO STAR είναι ένα σκάφος ειδικά κατασκευασμένο για Υποθαλάσσιες κρουαζιέρες. Δεν είναι υποβρύχιο αλλά ένα σκάφος επιφανείας με τρεις καρίνες, το οποίο εξυπηρετεί 49 επιβάτες σε κάθε του ταξίδι.
Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα υποθαλάσσια παράθυρά του από άθραυστο διάφανο υλικό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικών ικανοτήτων να εξερευνήσουν και να θαυμάσουν τον υπέροχο κόσμο του βυθού.
Δύτες προσφέρουν μοναδικό θέαμα κολυμπώντας ανάμεσα σε πλήθος ψαριών, ταΐζοντας τα και επιδεικνύοντας στους επιβάτες δείγματα του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής , όπως αστερίες , χταπόδια , αστακούς κλπ.
Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τα Θαλάσσια Λιοντάρια (Sea lions) που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα , μέσα στη θάλασσα, καθώς κολυμπούν και παίζουν με χάρη.
Κατά την επιστροφή έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη θέα της παλιάς πόλης της Κέρκυρας όπως φαίνεται από τη θάλασσα με τα δυο της κάστρα να δεσπόζουν.

Έτσι λοιπόν προσφέρεται:
1) Υποθαλάσσια κρουαζιέρα
2) Σώου με δύτες
3) Γνωριμία με τα Θαλάσσια Λιοντάρια
4) Μικρή κρουαζιέρα γύρω από το νησάκι Βίδος με πανοραμική θέα της πόλης της Κέρκυρας.


Κάθε κρουαζιέρα διαρκεί 1 ώρα και οι αναχωρήσεις είναι από το Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και δέκα λεπτά από το Λιστόν και την κεντρική πλατεία Σπιανάδα.


Εκτυπώσιμη μορφή