Η Επιχείρηση I Προϊόντα I Διακρίσεις I Βιογραφικό I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Κυριακή, 19-05-2024 I  

 
ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ RISTORANTE - PIZZERIA

Βιογραφικό

FOTOEMPORIKO065_25_F24174.JPGΟ Σπύρος Μουρμούρης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1969 στο Καραβοστάσι της Κύπρου. (κατεχόμενο ακόμα και σήμερα χωριό). Κάτω από το σπίτι του βρισκόταν ο φούρνος του παππού του και έτσι από μικρός μυήθηκε στις μυρωδιές και τις γεύσεις. 

Φοίτησε σε σχολεία της Κέρκυρας και της Κύπρου. Από το 1981, σε ηλικία 12 ετών γοητεύτηκε από τη γαστρονομία και άρχισε να καταπιάνεται με τον οικογενειακό φούρνο. 

Από το 1986 έως το 1988, υπηρέτησε στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Τότε διατέλεσε για ένα διάστημα Επόπτης μαγειρείων και Μάγειρας στη Λέσχη Αξιωματικών.

Μετά το τέλος της θητείας του και μέχρι σήμερα, ασχολείται αποκλειστικά με τη γαστρονομία και την προώθησή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετέχει σε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Σεμινάρια

Ø      Ritz Escoffier Paris

Ø      Chef Academy

Ø      Βασικές Αρχές  H.A.C.C.P.

Ø      Υπευθύνου Ασφαλείας

Ø      Πρώτες Βοήθειες  

Συμμετέχει επίσης, σε διαγωνισμούς μαγειρικής τέχνης. 

Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας. 

Είναι επίσης μέλος του Ciao Italia, δηλαδή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  Ιταλικών Εστιατορίων, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Κυβέρνησης. 

Τον Οκτώβριο του 2008 συμμετείχε, ως επικεφαλής της Ομάδας του Restaurant Μουρμούρης”, στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής Τέχνης η οποία διεξήχθη στο Erfurt της Γερμανίας. Η Ολυμπιάδα Μαγειρικής αποτελεί το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στον κόσμο. Έχει ιστορία από το 1900 και λαμβάνει χώρα κάθε 4 χρόνια. Ο Σπύρος και η Ομάδα του, κατέκτησαν την 4η θέση στην κατηγορία regional team και βραβεύτηκαν με έπαινο.

Ο Σπύρος Μουρμούρης ζει μόνιμα στην Κέρκυρα. Είναι παντρεμένος με τη Γαβριέλλα Ανδρέου και έχει ένα  γιό τον Ανδρέα.

 


Εκτυπώσιμη μορφή