Η Επιχείρηση I Προϊόντα I Διακρίσεις I Βιογραφικό I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Κυριακή, 19-05-2024 I  

 
ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ RISTORANTE - PIZZERIA

Προϊόντα

Το “Ristorante - Pizzeria Μουρμούρης μέσα από την πείρα και τη συνεχή αναζήτηση νέων γεύσεων, εμπλουτίζει συνεχώς το μενού του, με νέες ιδιαίτερες γεύσεις που δημιουργεί για σας ο Chef  Σπύρος Μουρμούρης.

Η επιλογή των προϊόντων γίνεται καθημερινά από τον ίδιο, μέσα  από τις καλύτερες ποικιλίες της Ελληνικής και της  Ευρωπαϊκής αγοράς.

Λαχανικά
Τα λαχανικά εποχής είναι δικής μας παραγωγής, βιολογικά καλλιεργημένα με κλασσικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα.

Ζύμη
Το κυριότερο συστατικό μιας Πίτσας. Χρησιμοποιούμε αλεύρι από Ελληνικούς Οικογενειακούς αλευρόμυλους. Ζυμώνεται με την παλιά παραδοσιακή συνταγή, χωρίς ενισχυτικά και χωρίς συντηρητικά . Ψήνεται σε χτιστό, χειροποίητο φούρνο.

Mozzarella di Bufala Campana D.O.P

Το διασημότερο Ιταλικό τυρί με την ιδιαίτερη λεπτή γεύση, ολόφρεσκο μέσα σε νερό
χωρίς συντηρητικά . Καταναλώνεται μέσα σε 4 ημέρες από την ημέρα παραγωγής του. Η mozzarella είναι ένα εξαιρετικό τυρί που διακρίνεται για τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά (21%) και την υψηλή θρεπτικότητα του ( πρωτεϊνη 19%, βιταμίνη Α 0,15mg βιταμίνη Β 0,003mg, βιταμίνη Β1 0,3mg, ασβέστιο 510mg, φώσφορο 380mg και σίδηρο 0,7mg). Παρασκευάζεται  αποκλειστικά από γάλα βουβαλιών της Καμπανίας (Σαλέρνο, Μπατιπάλια, Νάπολι, Καζέρτα, Μοντραγκονέ) αυστηρά και μόνο με παραδοσιακές μεθόδους.
Οι Ναπολιτάνοι νιώθουν υπερήφανοι για τη mozzarella τους όπως κι  εμείς που μπορούμε να σας την προσφέρουμε.

 P1260003_25_F24102.JPG
 FOTOEMPORIKO100_15_F24197.JPG FOTOEMPORIKO108_15_F24217.JPG
Prosciutto di San Daniele D.O.P

Στη Βόρεια Ιταλία στούς πρόποδες των Άλπεων κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, στο Νότιο Τιρόλο, υπάρχει ένα πανέμορφο χωριό, το San Daniele del Friulli. Εκεί παρασκευάζεται το καλύτερο προσιούτο στον κόσμο από χοιρινά της περιοχής.
Ωριμάζει επί  18 μήνες με τη μέθοδο της φυσικής ωρίμανσης και αποκτά όλα τα χαρακτηριστικά αρώματα της περιοχής. Οι Ιταλοί το αποκαλούν η “Rolls Royce” των προσιούτο.
Σερβίρεται σε λεπτές φέτες και συνοδεύεται τέλεια με prosecco.

Parmegiano Reggiano

Ένα υπέροχο τυρί με αλμυρή και πικάντικη γεύση. Θεωρείται ο σύζυγος της Ιταλικής κουζίνας. Είναι το πιο αυστηρά ελεγχόμενο αγροτικό προϊόν στον κόσμο.  Η νομοθεσία για τον τρόπο  εκτροφής των αγελάδων  αλλά και για τον τρόπο παραγωγής του τυριού αυτού, συντάχθηκε το 1932.
Παρασκευάζεται μόνο σε 5 περιοχές της Emilia Romania., μέσα από αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες και μόνον από τις 15 Απριλίου έως και 11 Νοεμβρίου κάθε έτους.. Η καλύτερη ποιότητα parmigiano απαιτεί πάνω  από 24 μήνες για να ωριμάσει.

Ζυμαρικά

Παραδοσιακά ζυμαρικά από το Graniano.
Paccheri Antonio Amato Παραδοσιακά ζυμαρικά σε μπρούτζινες χύτρες.
Φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται στην κουζίνα μας.

Όστρακα

Μύδια από το Τάραντο
Βόνγκολε Βεράτσι
Λουπίνι
Μουσόλι
Οστρικι Φραντσέζι
Πελόσε
Κανόλι
Κανολίκι
Κυδώνια
Κυδώνια Κόκκινα
Χτένια

Προμηθευόμαστε τα όστρακα ολόφρεσκα και ζωντανά και αφού έχουν περάσει από ιατρικούς ελέγχους και έχουν απολυμανθεί για 3 ημέρες με όζον (Ο3)                           

Στο εστιατόριο μας παραμένουν ολόφρεσκα μέσα σε ειδικό ενυδρείο 300 lt  με συσκευή απολύμανσης όζον και ψύξη νερού για να επιτύχουμε το ιδανικό περιβάλλον.

 FOTOEMPORIKO155_20_F24243.JPG

Εκτυπώσιμη μορφή