Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Τετάρτη, 22-05-2024 I  

 
SILVALAND

Η Επιχείρηση

Στη μέση της Κέρκυρας δέκα λεπτά από την πόλη, μέσα σε ένα πυκνό δάσος με κουκουναριές, βελανιδιές και άλλα δέντρα, βρίσκεται το Silvaland.

Το Ιππικό Κέντρο Silvaland στεγάζει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων σχετικών με τα άλογα, από διάφορα είδη ιππασίας, γήτεμα αλόγων και θεραπευτική ιππασία μέχρι βιολογικές καλλιέργειες, γιόγκα, διαλογισμό, θέατρο και πολλά άλλα!

Ο δρόμος που οδηγεί στο Silvaland σας παίρνει δύο χιλιόμετρα μεσα στην καρδιά του δάσους. Η φύση είναι πανέμορφη και δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη πως βρίσκεται σε κάποιο παραμύθι. Το κέντρο βρίσκεται σε μια έκταση 70 στρεμμάτων και διαθέτει μια σκεπαστή αρένα 2000 τ.μ., δύο εξωτερικές αρένες, στάβλους, αίθουσα εκδηλώσεων, καφέ-εστιατόριο, μια βιολογική φάρμα με ακτινίδια και πολύ χώρο. Στο δάσος γύρω από το κέντρο έχουν καθαριστεί και σημανθεί μονοπάτια για περπάτημα, ποδήλατο και φυσικά ιππασία.

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου δένουν αρμονικά με τη φύση και τα άλογα είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης. Υπάρχουν άλογα πολλών διαφορετικών ποικιλιών, μεταξύ σε αυτά και πόνυ και φυσικά Σκυριανά αλογάκια. Το Σκυριανό αλογάκι ήταν ένα είδος που απειλούνταν με εξαφάνιση και όταν η Σύλβια Steen, ιδιοκτήτρια του Silvaland, άρχισε αν ασχολείται με την αρχαία αυτή ράτσα αλόγων, είχαν απομείνει μόλις τρία ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο! Τώρα, τριάντα χρόνια αργότερα, ο πληθυσμός τους αριθμεί περίπου 50 αλογάκια στην Κέρκυρα, 20 έχουν επαναπατριστεί στη Σκύρο, ενώ άλλα 20 έχουν μεταφερθεί στη Σκωτία.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο Silvaland είναι διαφόρων ειδών. Πρώτα από όλα παραδίδονται μαθήματα ιππασίας για ενήλικες αλλά και για παιδιά από δύο ετών και πάνω. Επίσης γίνονται μαθήματα και συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και δυνατότητες. Αλλά φιλοξενούνται και άλλες δραστηριότητες όπως θέατρο, γιόγκα και άλλα. Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός ζωολογικού κήπου με διάφορες γηγενείς Ελληνικές ποικιλίες ζώων.

Το καφέ-εστιατόριο "Λεωνίδας" σερβίρει καφέδες, ποτά, σπιτικά γλυκίσματα και νόστιμα φαγητά, οπότε το κέντρο προσφέρεται για μια ημερήσια εκδρομή για όλη την οικογένεια, είτε ασχολείστε με άλογα είτα απλώς θέλετε να κάνετε μια διαφορετική εξόρμηση στη φύση.

 

 facebook_F518799183.jpg

 


Εκτυπώσιμη μορφή