ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΠΑΞΟΙ - ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΓΑΪΟΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΪΟΥ
πατήστε για μεγέθυνση
ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ
πατήστε για μεγέθυνση
ΠΑΞΟΙ -ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ

Το συγκρότημα των μικρών νησιών και νησίδων που είναι γνωστό σαν Παξοί, βγήκε από την αφάνεια εδώ και λίγα χρόνια και έχει ήδη γίνει παραθεριστικός προορισμός με διεθνή φήμη. Είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους και αγαπημένους προορισμούς τον ιστιοπλόων σε όλη την Μεσόγειο.

Από τα νησιά του συγκροτήματος κατοικημένα είναι τα δύο, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι (ή Αντίπαξος). Το μεγαλύτερο, οι Παξοί, βρίσκεται 7 ν.μ. νότια της Κέρκυρας και 8 ν.μ. από την ακτή της Ηπείρου.

Στην ανατολική ακτή του νησιού, στο βάθος ενός μικρού όρμου, βρίσκεται ο γραφικός Γάϊος, η πρωτεύουσα του Δήμου. Τον όρμο του Γάϊου κλείνουν δυο νησάκια, η Παναγιά και ο Αγιος Νικόλαος. Από τους υπόλοιπους οικισμούς ξεχωρίζουν η Λάκκα, στο βορειότερο άκρο του νησιού, και ο Λόγγος στα βορειοανατολικά παράλια.

Οι Παξοί είναι ένα καταπράσινο νησί, κατάφυτο από αιωνόβια ελαιόδενδρα κι αμπέλια ελαιώνες τους, που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν, και τους μικρούς αμπελώνες. Η φύση τους είναι ειδυλλιακά όμορφη, και σε συνδυασμό με τους πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς, που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκτασή τους, προσφέρουν στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη αίσθηση ειρηνικής ψυχικής ευφορίας. Οι ανατολικές ακτές των Παξών είναι ομαλές και φιλόξενες. Αντίθετα, οι δυτικές ακτές τους έχουν μια άγρια ομορφιά, με σπήλαια και κατακόρυφους γκρεμνούς.

Το νησί διαθέτει πολύ αξιόλογες τουριστικές υποδομές, καθώς κάθε καλοκαίρι δέχεται τεράστιο, για τό μέγεθός του, αριθμό τουριστών (σχεδόν δεκαπλάσιο του μόνιμου πληθυσμού του). Οι Παξοί έχουν πολλούς πιστούς φίλους και δύσκολα κάποιος θα τούς γνωρίσει χωρίς να συγκαταλεχθεί κι αυτός ανάμεσά τους.

Οι γειτονικοί Αντίπαξοι (1,5 ν.μ. νοτιοανατολικά των Παξών), είναι μικρό νησάκι, με μόλις έναν μικρό οικισμό στην καρδιά του, και λίγες δεκάδες μόνιμους κατοίκους. Παρόλο το μικρό του μέγεθος, η δαντελωτή του ακτογραμμή κρύβει πολλές μικρές θαυμάσιεςπαραλίες. θαλασσινές σπηλιές, κάβοι, ορμίσκοι κι ορθοπλαγιές, συνθέτουν ένα αληθινά μαγευτικό θαλασσινό τοπίο. Η περιήγηση των ακτών του είναι μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στον επισκέπτη.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας