ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

Τα Διαπόντια νησιά, είναι μικρά υπερόρια νησάκια, με ολιγάριθμους πληθυσμούς. Παρόλα αυτά οι οι μικρές κοινότητες χαίρονται ιδιαίτερα να συνεορτάζουν με κάθε ευκαιρία και να δυναμώνουν έτσι τους κοινωνικούς τους δεσμούς, αλλά και τους δεσμούς τους με τον όμορφο τόπο τους. Μάλιστα τους θερινούς μήνες και την ανοιξιάτικη περίοδο του Πάσχα οι πολλοί μετανάστες που γυρνούν στον πατρικό τους τόπο, δίνουν σε αυτά τα κοινοτικά πανηγύρια έναν ιδιαίτερο καο συγκινητικό τόνο.

Τα σημαντικότερα πανηγύρια είναι: τον Δεκαπενταύγουστο και του Αγίου Πνεύματος στούς Οθωνούς, στις ίδιες ημερομηνίες και του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) στην Ερεικούσσα, και του Αγ. Σπυρίδωνα (13 Ιουλίου!) στο Μαθράκι.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνται πολλές αυτοσχέδιες γιορτές και μάλιστα βαρκαρόλες, όπου οι κάτοικοι περιπλέουν το βράδυ τα νησιά τραγουδώντας και φωτίζοντας την νύχτα με βεγαλλικά.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας