ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
Αγ Γεώργιος αργυράδων
πατήστε για μεγέθυνση
Χαλικούνα
πατήστε για μεγέθυνση
Γαρδένος
πατήστε για μεγέθυνση
Ισσος
πατήστε για μεγέθυνση
Κάβος
πατήστε για μεγέθυνση
Μεγάλη Λάκκα

Στο νότιο άκρο του νησιού συναντάμε τον Ισσο και τον Αγ. Γεώργιο Αργυράδων, τον Γαρδένο και τον Κάβο.

Ο Αγιος Γεώργιος Αργυράδων (30χλμ ΝΔ από την πόλη) είναι μια μεγάλη αμμουδιά με πολύ ρηχά νερά. Είναι συνέχεια της μοναδικής και εντυπωσιακής παραλίας του Ισσου. Ο Ισσος είναι μια απέραντη έκταση με χρυσή άμμο και τεράστιους αμμόλοφους, μπροστά από την λίμνη Κορισσίων, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο του νησιού. Ανάμεσα στην λίμνη και την θάλασσα απλώνεται το περίφημο κεδροδάσος, που καταλήγει στην τεράστια αμμουδιά της παραλίας του Χαλικούνα, τον αγαπημένο προορισμό των σέρφερς στην Κέρκυρα. Οι τρεις αυτές παραλίες, με την λίμνη και το δάσος, δημιουργούν ένα, μοναδικό στο νησί, σύμπλεγμα άγριας φυσικής ομορφιάς.

Ο Γαρδένος (38χλμ από την πόλη) βρίσκεται ΝΑ του Ισσου και της λίμνης Κορισσίων. Η παραλία του είναι μια αμμουδιά με ήρεμα ρηχά νερά και καλή οργάνωση και υποδομές. Μετά τον Γαρδένο, πιό νότια ακόμη, βρίσκεται η παραλία Μεγάλη Λάκκα. Είναι μια απομονωμένη παραλία με χρυσή αμμουδιά, στην οποία φτάνουμε με πεζοπορία από την παραλία του Γαρδένου. Η Μεγάλη Λάκκα, αντίθετα με τον Γαρδένο, δεν έχει καμμία απολύτως τουριστική υποδομή. Είναι ένα καταφύγιο όσων αγαπούν την ήσυχη επαφή με την φύση.

Ο Κάβος (49χλμ νότια της πόλης) είναι το μεγάλο και πολύβοο τουριστικό θέρετρο του κερκυραϊκού νότου. Η παραλία του είναι μια μεγάλη αμμουδιά (έχει μήκος 3χλμ), με ρηχά νερά και πολύ ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές. Ελκύει χιλιάδες ξένους τουρίστες, κυρίως Αγγλους, και φημίζεται για την πολύ έντονη νυχτερινή του ζωή.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΒΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚαιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας