ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΒΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
Αχαράβη
πατήστε για μεγέθυνση
Canal d’ Amour
πατήστε για μεγέθυνση
Καλαμιώνας
πατήστε για μεγέθυνση
Κασσιώπη
πατήστε για μεγέθυνση
Ρόδα
πατήστε για μεγέθυνση
Σιδάρι

Στα βορεινά του νησιού βρίσκεται η Κασσιώπη, η Αχαράβη και το Σιδάρι.

Η Κασσιώπη (37χλμ βόρεια της πόλης) είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της βόρειας Κέρκυρας, με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και πλούσια σε αξιοθέατα και παραδοσιακούς οικισμούς ενδοχώρα. Στην Κασσιώπη ξεχωρίζουν τρεις παραλίες: το Κανόνι, η παραλία Πιπίτου και ο Καλαμιώνας. Και οι τρεις είναι στρωμένες με άμμο και βότσαλο και γνωστές για την καθαρότητα των νερών τους.

Η Αχαράβη (37χλμ βόρεια της πόλης) είναι πολύ γνωστή για την εντυπωσιακά μεγάλη αμμουδιά της, με μήκος μεγαλύτερο από 8χλμ. Η θαυμάσια αυτή αμμουδερή παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, λόγω του πολύ μικρού βάθους των νερών της. Με την εκτεταμένη αυτή αμμουδιά συνορεύουν δύο ακόμη γνωστές αμμουδιές των βορείων ακτών του νησιού, οι παραλίες Αλμυρού και Ρόδας.

Δυτικότερα της Αχαράβης βρίσκεται το Σιδάρι (32χλμ ΒΑ της πόλης), που είναι ιδιαίτερα φημισμένο χάρη στην πανέμορφη παραλία Canal d’ Amour. Ψαμμιτικά βράχια με εξωτικά σχήματα, από την πολύχρονη διαβρωτική δράση του νερού, περιβάλλουν αυτήν την αγαπημένη παραλία που προσελκύει πολλούς επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Θαλασσινές σπηλιές και γραφικοί μικροί όρμοι δίνουν μια μοναδικά ρομαντική αίσθηση στον επισκέπτη.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ











Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας