ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
Παλαιοκαστρίτσα
πατήστε για μεγέθυνση
Αγ. Γεώργιος Αρίλλα
πατήστε για μεγέθυνση
Αγ. Γόρδιος
πατήστε για μεγέθυνση
Αγιος Πέτρος
πατήστε για μεγέθυνση
Γιαλισκάρι
πατήστε για μεγέθυνση
Γλυφάδα
πατήστε για μεγέθυνση
Στελάρι

Στα δυτικά παράλια ξεχωρίζει βέβαια η φημισμένη Παλαιοκαστρίτσα (23χλμ ΒΔ της Κέρκυρας), ο Αγ. Γόρδιος (16χλμ ΝΔ της Κέρκυρας), η Γλυφάδα (16χλμ δυτικά της Κέρκυρας, 4χλμ από τον Πέλεκα), ο Αγ. Γεώργιος Αρρίλας και ο Αγ. Στέφανος (37χλμ ΒΔ της Κέρκυρας). Τα νερά εδώ είναι πιό κρύα από τα ανατολικά, αλλά και ιδιαίτερα καθαρά και όμορφα, όπως και η ακτογραμμή που τα στολίζει.

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι φημισμένη για την ομορφιά του τοπίου της και των παραλιών της. Η κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας (Αγιος Σπυρίδωνας), είναι και η μεγαλύτερη και πιο πολυσχύχναστη από μια σειρά θαυμάσιων παραλιών στην ευρύτερη περιοχή. Εχει άμμο και χαλίκι και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, καθαρά και ήρεμα. Είναι πλήρως οργανωμένη και προσφέρει την δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ.

Μια άλλη παραλία της Παλαιοκαστρίτσας είναι η παραλία Αλύπα, μια μικρή οργανωμένη παραλία στο εσωτερικό της μικρής μαρίνας της περιοχής, με πεντακάθαρα νερά είναι πεντακάθαρα και μια πανέμορφη αμμουδιά. Εδώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να εξερευνήσετε τους πολυάριθμους κολπίσκους και τις σπηλιές κατά μήκος της ακτογραμμής.

Μια ακόμη παραλία της περιοχής είναι ο Αγιος Πέτρος, κοντά στο περίφημο μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας. Είναι μια θαυμάσια παραλία από άμμο και βότσαλα, με σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά. Αν και μικρή σε μήκος, είναι πολύ καλά οργανωμένη και μάλιστα για θαλάσσια σπορ. Και από εδώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να εξερευνήσετε τις σπηλιές κατά μήκος της ακτής.

Ο Αγιος ΓόρδιοςΑη Γόρδης στην ντοπιολαλιά) είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Διακρίνεται για την ανεπανάληπτη ομορφιά του τοπίου της. Χαρακτηριστικό τοπόσημο της παραλίας είναι ο βράχος στη νότια μεριά της, το Μεγάλο Θολετό. Τα ρηχά, καταγάλανα νερά, η πλατιά χρυσή αμμουδιά και το μαγευτικό τοπίο που την περιβάλλουν, κάνουν την παραλία αυτή μία από τις εντυπωσιακότερες της Κέρκυρας. Είναι καλά οργανωμένη, με πλήθος τουριστικών υποδομών. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ανεμοπτεριστές, που προσγειώνονται στα νερά της από την κορυφή του διπλανού βουνού.

Η Γλυφάδα είναι από τις ωραιότερες και και πιό φημισμένες παραλίες της Κέρκυρας. Είναι μια πλατιά λωρίδα ψιλής άμμου, εξαιρετικά οργανωμένη και ιδιαίτερα δημοφιλής στην νεολαία. Τα νερά της είναι ρηχά και καθαρά με αμμώδη βυθό. Ο μικρός οικισμός της έχει γίνει πλέον ένα σύνθετο τουριστικό θέρετρο με κάθε είδους παραθεριστική υποδομή. Ενώ, μόλις 4χλμ από την παραλία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Γκολφ της Κέρκυρας, ο ιππικός όμιλος και η Aqualand, το φημισμένο θαλάσσιο πάρκο αναψυχής.

Οι παραλίες του Αγ. Γεωρίου Αρίλλα και του Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών είναι τεράστιες, πανέμορφες, αμμουδιές με ρηχά νερά, μπροστά ακριβώς από τους ομώνυμους οικισμούς της ΒΔ Κέρκυρας. Απέναντι τους απλώνονται τα Διαπόντια νησιά και η θέα του την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι μαγευτική. Οι παραλίες αυτές είναι πολύ οργανωμένες και ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στην δυτική ακτή, όμως, ο επισκέπτης που αναζητά την ησυχία της ομορφιάς του κερκυραϊκού τοπίου, μακρυά από τα πολύβοα τουριστικά κέντρα, θα βρει πολλές μικρές, ήσυχες κι απόμερες παραλίες. Ξεχωρίζουν ανάμεσα τους: το Γιαλισκάρι (15χλμ από την πόλη), δίπλα στην Γλυφάδα· το ερημικό και μαγευτικό Στελάρι, νότια της Παλαιοκαστρίτσας, στο οποίο φτάνουμε μόνο με βάρκα· η παραλία του μικρού οικισμού του Παραμόνα, κοντά στον Αγιο Ματθαίο.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΒΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ











Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας