ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 

Κερκυραϊκές φιλαρμονικέςΗ Κέρκυρα όλη, με την τόσο προικισμένη φύση και την πλούσια και μακροχρόνια ιστορία, είναι ένα τεράστιο αξιοθέατο, που ο επισκέπτης θα χρειασθεί πολλές επισκέψεις να το γνωρίσει στην εντέλειά του. Ομως αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν, ούτε και ζητούμενο. Ενας εξαντλητικός κατάλογος όλων των επιμέρους αξιοθεάτων της θα ήταν και δύσκολος και ίσως ανούσιος, καθώς δεν είναι και πολλά που μπορείς να αφήσεις έξω από έναν τέτοιο κατάλογο. Εδώ θα προσπαθήσουμε μόνο να δώσουμε στον επισκέπτη κάποια χαρακτηριστικά τοπόσημα της Κέρκυρας, από τα οποία θα μπορεί να ξεκινήσει την προσωπική του ανακάλυψη αυτού του μαγευτικού νησιού.

Πριν προχωρήσουμε, λοιπόν, στην παρουσίαση των χαρακτηριστικότερων αξιοθεάτων του νησιού, να θυμίσουμε ότι η Κέρκυρα είναι ένας συνδυασμός μιας ειδυλλιακής φύσης, μιας ιδιαίτερης οικιστικής ομορφιάς και μιας πλουσιότατης πολιτιστικής παράδοσης, που αθροίζονται στην χαρακτηριστική κερκυραϊκήαρχοντιά, η οποία, με την σειρά της, είναι αποτυπωμένη σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και του πολιτιστικού περιβάλλοντος του νησιού. Μια αρχοντιά συνδυασμένη με μια ιδιαίτερη χαρά της ζωής, χαρακτηριστικά κερκυραϊκής. Αυτή την χαρά της ζωής καλείται ο επισκέπτης να βιώσει στην Κέρκυρα, κι αυτή η εμπειρία της είναι που δένει κάθε επισκέπτη του νησιού για πάντα με αυτό.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η πόλη της Κέρκυρας είναι το μεγάλο αξιοθέατο του νησιού. Είναι φημισμένη σαν μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου. Η μακραίωνη ανάπτυξή της φέρει την υπογραφή πολλών και διαφορετικών επιδράσεων και παρεμβάσεων, με πρώτη και κύρια την Βενετσιάνικη και ακολούθως την Γαλλική και την Αγγλική. Η στρατηγικότατη γεωγραφική θέση του νησιού, το έκανε σημαντικό για τις ναυτικές δυνάμεις που επιζητούσαν την κυριαρχία στην Μεσόγειο και αυτό αποτυπώθηκε στις αρχιτεκτονικές τους παρεμβάσεις, και όχι μόνο τις αμυντικές. Αλλά και ο ιδιαίτερα κερκυραϊκός λαϊκός χαρακτήρας της ζωής της Παληάς Πόλης συνδυασμένος με την μοναδική κερκυραϊκή αίσθηση του ωραίου κάνουν την πόλη της Κέρκυρας εμπειρία αξέχαστη για τον επισκέπτη.

Η Παληά Πόλη είναι ένα ζωντανό μουσείο της μακραίωνης αρχοντιάς της Κέρκυρας και η περιδιάβαση των δρόμων της είναι μοναδική εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα μοναδικὰ φρούρια, οι θαυμάσιες εκκλησίες και τα πολλά αρχοντικά της Ενετοκρατίας, αλλά και των κατοπινών περιόδων, δίνουν στην Παληά Πόλη μιαν εξαιρετική αίσθηση του παρελθόντος της.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ
Η ΣΠΙΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
Η ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ
ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ











Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας