Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Σάββατο, 13-07-2024 I  

 
ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Επιχείρηση

Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου 1931 μια ομάδα φιλοτελιστών συναντιούνται στο σπίτι του καθηγητή Αντωνίου Κογεβίνα στην περιοχή της Πόρτα Ρεμούντα και ιδρύουν τη Φιλοτελική Εταιρεία Κερκύρας. Αμέσως μετά την ίδρυση προχωρούν στην εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, με Πρόεδρο τον Αντώνιο Κογεβίνα.
Την επόμενη χρονιά η Εταιρεία αριθμούσε πάνω από 50 μέλη.

Η πορεία της Εταιρείας σηματοδοτήθηκε από το έντονο ενδιαφέρον των μελών της για το φιλοτελισμό. Η διάδοση της ιδέας αυτής μεταλαμπαδεύτηκε και στους νέους, με αποτέλεσμα το 1989 να ιδρυθεί μαθητικό φιλοτελικό τμήμα.

Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη της Εταιρείας συμμετείχαν σε τοπικές, πανελλαδικές και διεθνείς εκθέσεις αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Από το 1998 η Εταιρεία εκδίδεται το Δελτίο «Φιλοτελική Κέρκυρα».

Στα πλαίσια της Εταιρείας οργανώνονται δημοπρασίες, εκθέσεις και ανταλλαγές.

Η Φιλοτελική Εταιρεία της Κέρκυρας, το αρχαιότερο φιλοτελικό σωματείο της χώρας μας (μετά από αυτό των Αθηνών) δεν έπαψε ούτε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου να συμβάλλει στην αφύπνιση του πολιτιστικού ενστίκτου του νησιού μας.

Σήμερα, με ανανεωμένη σύνθεση, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και καλεί όλους τους φίλους του γραμματοσήμου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς να μας γνωρίσουν και να συνεργαστούμε στη νέα αυτή εξόρμηση.

Γραμματόσημα, (χαρτο)νομίσματα, τηλεκάρτες, κάρτ ποστάλ και παλαιές φωτογραφίες, παλαιά βιβλία, γκραβούρες, χάρτες, μετάλλια κ.ο.κ. συνθέτουν έναν όμορφο κόσμο που αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για να εκτιμήσουμε τις συλλογές σας, να σας βοηθήσουμε να τις ταξινομήσετε καλύτερα και να τις εμπλουτίσετε.

Σας περιμένουμε με χαρά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Εκτυπώσιμη μορφή