Η Επιχείρηση I Παλαιοβιβλιοπωλέιο I Συλλεκτικά Είδη I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Τετάρτη, 30-11-2022 I  

 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΕΙΟ

Η Επιχείρηση

Το τελευταίο παραδοσιακό βιβλιοδετείο της Κέρκυρας λειτουργεί από το 1989, ξεκινώντας από τον βιβλιοδέτη Τσέφλικα Ελευθέριο.

Την  τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας συνεχίζει  μέχρι και σήμερα με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό  η κόρη του,  Όλγα Τσέφλικα , η οποία από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε στο εργαστήριο του πατέρα της και αργότερα συνέχισε  με σπουδές στο Αμερικάνικο κολέγιο Αθηνών πάνω στην τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μία σημαντική συνεργασία με τον κύριο Αλέξανδρο Δεληγιώργη, συντηρητή βιβλιακού και αρχειακού υλικού, με σπουδές στην Biblioteca Centrale della Regione Siciliana «Alberto Bombace», Palermo
Στο βιβλιοδετείο εκτελούνται εργασίες βιβλιοδεσίας, πτυχιακές εργασίες, θήκες βιβλίων – κουτιά, σημειωματάρια, ημερολόγια, dossier αρχειοθέτησης, κατάλογοι καφέ – μπαρ – εστιατορίων, άλμπουμ και βιβλία ευχών για γάμου και βαπτίσεις, βιβλία πόρτας και μοναδικά χειροποίητα δώρα για όλες τις όμορφες στιγμές σας.
Τέλος, πραγματοποιούνται  εργασίες συντήρησης βιβλιακού και αρχειακού υλικού βιβλιοθηκών και συλλεκτών.
Πρόσφατα το βιβλιοδετείο  μεταφέρθηκε σε έναν νέο χώρο, στον οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και παλαιοβιβλιοπωλείο με πάρα πολλούς τίτλους και συλλεκτικά αντικείμενα όπως φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, χαρακτικά κ.α. Επίσης, στο βιβλιοδετείο – παλαιοβιβλιοπωλείο λειτουργεί ένας μόνιμος εκθεσιακός χώρος με παλαιά μηχανήματα και εργαλεία βιβλιοδεσίας καθώς επίσης διοργανώνονται περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και άλλων  καλλιτεχνικών δημιουργιών.


Εκτυπώσιμη μορφή